Verbrand Verleden

Reviews

Bol.com 21 januari 2019

“Pakkend verhaal van begin tot eind. Beeldend en gedetailleerd beschreven. Boeiende verhaallijnen lopen vlekkeloos over van oorlog in Rotterdam rond 1940 tot aan hedendaagse zoektocht naar een identiteit van een moeder. Knap debuut, kan het iedereen aanraden!”

Bol.com 21 januari 2019

“Verbrand verleden geeft een compleet andere inkijk in het Rotterdam van voor en na het bombardement. De duidelijke en pakkende manier van schrijven van Nelleke van der Schee is een verademing en blijft je door het boek trekken als een echte pageturner.

Het verhaal speelt zich af tussen 1940 en 2014/15 een zoektocht van een dochter naar het verleden van haar moeder. Het is ontroerend, spannend, liefdevol en confronterend voor vele kinderen van ouders die het zelfde mee hebben gemaakt. Duidelijk maakt ook hoe het nu voor kinderen moet zijn die nu nog steeds in oorlogsgebieden leven en bommen om hun oren krijgen en voor hen die op de vlucht slaan en met gevaar voor eigen leven grenzen over trekken om het beter te hebben.

Wie dit boek gelezen heeft zal heel anders aankijken tegen de huidige vluchtelingen problematiek ondanks dat de schrijfster het daar niet over heeft.

Echt een aanrader”

Bol.com 3 februari 2019

“Ik heb dit boek in een paar dagen uitgelezen, kon het moeilijk wegleggen! Het bombardement op Rotterdam werd meeslepend beschreven, maar ook de andere verhaallijnen (bv de moeizame relatie met de ouders en de zoektocht naar de ware identiteit van haar moeder) waren boeiend. Een mooi debuut, een aanrader!”